Kostuum stomen

Heeft u voor uw werk vaak een kostuum aan? Of wilt u uw kostuum laten opfrissen voor een feest of event? Dan kunt u deze professioneel laten stomen bij Stomerij.nl

Een kostuum kan zelden tot nooit thuis gewassen worden. Vaak mag een pak alleen chemisch gereinigd worden, wat alleen in een stomerij kan. Zeker wanneer de stof van wol of van linnen is raden wij het af om dit zelf te wassen. De kans is namelijk groot dat hierdoor de kleding krimpt. 

Hoe vaak u een pak moet laten stomen is natuurlijk afhankelijk van hoe vaak u het draagt. Om een kostuum goed te onderhouden raden wij aan om dit minimaal 1 keer per maand te laten stomen. 


Wat voor kostuums kunnen gestoomd worden?

U kunt bij Stomerij.nl alle soorten twee- of driedelige pakken laten reinigen. Kostuums van bijvoorbeeld wol, linnen of synthetische stoffen zijn erg geschikt om te laten stomen. 


Welke vlekken kunnen uit een kostuum verwijderd worden?

Vetvlekken zoals olie, boter en margarine gaan er vaak goed uit met een chemische reiniging.

Wanneer u dit symbool ziet staan weet u dat het kledingstuk chemisch gereinigd kan worden: 

Heeft u vlekken erin zitten zoals rode wijn, koffie, thee of bier? Dan kunnen wij dit vaak met een speciaal ontvlekkingsmiddel er ook uit krijgen. Hoe goed bepaalde vlekken eruit gaan is altijd afhankelijk van hoe erg de vlek is en van welke stof de kleding is gemaakt. 

Heeft u nu een vlek op uw kleding zitten waarvan u zich afvraagt of het eruit gaat? Neem dan even contact met ons op. Wij geven u graag advies. Vaak gaan er meer vlekken uit kleding dan u denkt.